Črpalke za vagino ti dajejo neverjetne užitke

Erotične igračke

Še nikoli nisi slišala za črpalko za vagino ali njeno bližnjo sorodnico črpalko za klitoris? Nisi edina. Ta vrsta erotičnih igračk je nekoliko manj znana kot moška izvedba, ki ji rečemo črpalka za penis ali erekcijska črpalka. In ne, niso tako strašne kot morda izgledajo.

Ker niso tako poznane kot nekatere bolj priljubljene erotične igračke, je o črpalkah za vagino na voljo bolj malo informacij, nekatere pa so lahko celo napačne. Tako kot pri prvi uporabi katerega koli erotičnega pripomočka, je tudi pri črpalkah priporočljivo, da si prebereš kaj od nje lahko pričakuješ in kako jo varno uporabljati

V tem zapisu bomo skupaj pogledali kaj sploh je črpalka za vagino, zakaj so pri uporabnicah izredno priljubljenekako jo pravilno uporabljati in kakšna je razlika med črpalkami za vagino in tistimi za klitoris.

Kaj je črpalka za vagino?

Črpalka za vagino po obliki spominja na kisikovo masko, le da jo namestimo preko vulve, kjer ustvari podtlak. Ta del črpalke je običajno izdelan iz plastične komore, ki ima lahko silikonsko obrobo ali prevleko za udobno namestitev. Plastični del ima odprtino na katero je nameščena cev, ki je povezana z ročno ali avtomatsko črpalko, ki poskrbi za črpanje zraka in ustvarjanje podtlaka.

Mehanizem za črpanje zraka je lahko ročni ali avtomatski. Ročni mehanizem je običajno v obliki bunke ali vzvoda, med njima pa je bolj priljubljena izvedba z bunko saj je enostavnejša in bolj prijetna za uporabo.

Zakaj so črpalke za vagino priljubljene?

Razlogov za priljubljenost te vrste erotičnih pripomočkov za ženske je več. Glavni cilj uporabe črpalk za vagino je izsesavanje zraka in s tem ustvarjanje vakuuma. Sedaj se verjetno sprašuješ, zakaj bi si to sploh želela. No, izsesavanje zraka in ustvarjanje vakuuma poveča pretok krvi v tistem predelu, česar posledica je cela vrsta različnih in zanimivih koristi.

Glavna med njimi je povečanje občutljivosti, zaradi česar je vsak dotik še bolj intenziven. Tako vaginalne kot klitoralne črpalke namreč povečajo občutljivost, kar pa ti omogoča intenzivnejšo stimulacijo, zaradi česar pa bo tvoj seks in masturbacija še boljša.

Vaginalna črpalka z vakuumom poveča dotok krvi v nožnico, kar poveča sramne ustnice, medtem ko klitoralne črpalke ustvarijo vakuum okoli klitorisa, ki prav tako poveča pretok krvi, kar začasno poveča velikost klitorisa.

Poleg naštetega pa je tukaj tudi estetski učinek, saj bo tvoja vulva po uporabi črpalke nekoliko nabrekla, povečani videz pa nekatere moške resnično vzburja.

Ali me lahko črpalka za vagino ali klitoris pripelje do orgazma?

Verjamem, da je bilo to vprašanje v tvoji glavi že od začetka tega zapisa. Odgovor pa ne more biti tako preprost. Črpalke so zabaven pripomoček, zaradi katerega bo tvoj vrhunec mogoče pričel prej, skoraj zagotovo pa bo intenzivnejši. Ne moremo pa trditi, da bi te sama uporaba črpalke pripeljala do orgazma.

Tako vaginalne kot klitoralne črpalke so lahko edinstvena pridobitev v spalnici, saj pomagajo popestriti predigro s partnerjem ali samostojno masturbacijo. Pri igri s partnerjem priporočamo, da vsaj na začetku, sama nadzoruješ pritisk in črpalko uporabljaš samo pred spolnim odnosom.

Ne pozabi, da črpalka ni namenjena le uporabi s partnerjem. Uporabiš jo lahko tudi skupaj z drugimi erotičnimi igračami med samozadovoljevanjem in tako še popestriš svojo izkušnjo.

Kako varno uporabljati črpalko za vagino?

V nadaljevanju ti predstavljam osnovna navodila za prvo uporabo črpalk na splošno. Ne pozabi pa, da se črpalke med seboj razlikujejo in imajo posamezni modeli lahko tudi drugačna navodila, ki jih pred uporabo vedno preberi.

Pred začetkom pa si zapomni zlato pravilo: če pri uporabi začutiš kakršno koli bolečino ali pretirano nelagodje, prenehaj črpati in odstrani črpalko.

1. Pripravi se: ta korak ni obvezen, je pa priporočljivo, da pred uporabo obriješ sramne dlake, saj s tem omogočiš, da se črpalka lepo oprime tvojega telesa in ustvari podtlak. Obenem se seveda izogneš morebitnim cukanjem in neprijetnim občutkom ob ustvarjanju vakuuma.

2. Uporabi lubrikant: kot vedno pri erotičnih igračkah je tudi tukaj priporočljivo, da uporabiš lubrikant, ki naj bo izdelan na vodni osnovi. Pri črpalki je najbolje, da namažeš samo rob komore, ki jo položiš preko vulve.

3. Namesti črpalko: komoro oz. plastični del namesti preko vulve in klitorisa, tako da se ustvari podtlak.

4. Ustvari podtlak: začni stiskati ročno črpalko z bunkico ali ročico, pri avtomatskem modelu pa s pritiskom na ustrezni gumb. Prični počasi in nežno, dokler ne začneš čutiti, da se sesanje razvija (območje se lahko zdi tesno ali kot da je prisoten pritisk). Po enem ali dveh dodatnih stiskih/potegih prenehaj s črpanjem.

Ko boš z uporabo in občutki dobro seznanjena, jo lahko pustiš nameščeno še 5 do največ 10 minut po končanem črpanju.

5. Odstrani črpalko: pritisni ali aktiviraj sprostitveni ventil na črpalki, s čimer boš sprostila vakuum in omogočila enostavno odstranitev tvoje igračke.

6. Sprosti se: pred nadaljevanjem igre z roko, drugo igračko ali pred spolnim odnosom dotikanjem si po uporabi črpalke vzemi nekaj minut časa, da se sprostiš in prilagodiš na nove občutke. To spodbuja normaliziranje krvnega obtoka v tem predelu.

7. Več lubrikanta v nadaljevanju: zaradi črpanja bo tvoja vulva lahko nekoliko bolj suha kot običajno. Za nadaljevanje igranja zato lahko uporabiš tudi nekoliko več lubrikanta.

8. Čiščenje: po uporabi vedno očisti svojo črpalko z vodo in blagim milom. Če želiš popolno higieno pa ti priporočamo uporabo čistila za erotične pripomočke.

Zapomni si, da je črpalka namenjena uporabi pred samozadovoljevanjem ali spolnimi odnosi, nikakor pa ni primerna za uporabo sočasno s spolnim odnosom, česar ti ne priporočamo in odsvetujemo.

Kako se črpalke za klitoris razlikujejo od črpalk za vagino?

Črpalke za klitoris in črpalke za nožnico so v osnovi enak koncept, vendar se razlikujejo po eni pomembni podrobnosti: velikosti sesalnega lončka. Črpalke za klitoris so manjše in namenjene samo stimulaciji klitorisa, medtem ko so črpalke za vagino večje in namenjene uporabi na vagini ali celotni vulvi.

Klitoralne črpalke so morda manjše, vendar nikakor niso manj mogočne. Se sedaj sprašuješ ali izbrati eno ali drugo? Z vidika uporabnosti bi ti prvič svetovali nakup črpalke za vagino. Razlog je povsem enostaven, črpalka je večja in ob namestitvi pokriva tudi klitoris, kar ti omogoča, da z enim izdelkov odkriješ kaj ti bolj odgovarja in česa si želiš. Če ugotoviš, da ti je pri uporabi največji užitek predstavljal predel klitorisa si lahko kasneje izbereš še ločeno črpalko za klitoris. Te so na voljo v različnih oblikah, nekatere pa nudijo tudi vibracije, kar je lahko še dodaten razlog za izbiro. 

Če že sedaj veš, da si želiš le izboljšanja občutljivosti na predelu klitorisa in nimaš želje po črpalki za vagino, potem izberi črpalko, ki pokriva samo klitoris.

Kaj pa uporaba? Večina klitoralnih črpalk je ročnih, kar ti omogoča, da prevzameš nadzor nad sesanjem zato enako kot pri vaginalni, začni počasi in nadaljuj z občutkom. Predlagamo, da jo vsakič uporabljaš največ deset minut.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice