Osem nenavadnih dejstev za katere bi morda želeli vedeti prej

Novosti in zanimivosti

Dandanes ljudje vsepovsod iščemo novosti, predvsem pa izboljšave na področju vsakdanjega življenja – enako je tudi pri spolnosti in zato niti ni presenetljivo dejstvo, da se več ljudi za pomoč in informacije obrne na strokovnjake seksualnega področja. Pri tem pa se mnogokrat odkrijejo zanimiva in morda do neke mere tudi šokantna dejstva, na katere niti ne pomislimo. Z izrazom šokantna dejstva imam v mislih presenetljiva, smešna in nadvse čudna spoznanja, ki pa vendar včasih predstavljajo tudi pozitivno presenečenje.

V želji po nadgrajevanju spolnega znanja, vam bom predstavila nekaj najbolj zanimivih spolnih dejstev, za katere sem skoraj prepričana, da zanje še niste slišali oziroma med spolnim odnosom niste niti pomislili.

      Med spolnim odnosom moški naredi med 100 in 500 potiskov.

Prepričana sem, da ne obstaja moški, ki bi bil med spolnim odnosom pripravljen razmišljati o čemerkoli. Tako so si strokovnjaki vzeli čas in po raznih raziskavah ter kompleksnih izračunih prišli do zavidljive številke. Dejstvo, da lepi trenutki hitro minejo (oziroma v tem primeru izgubimo občutek za čas), drži kot pribito. Če odštejemo predigro, spolni odnosti trajajo več kot 15 minut. Morda se vam zdi nenavadno, vendar ja – vzdržljivi ste verjetno bolj, kot si mislite.

      Orgazem lahko doživite tudi v spanju.

Ja, prav ste prebrali. Sploh vam ni treba biti pri zavesti, da bi dosegli vrhunec. To se največkrat zgodi pri ženskah, ki doživijo erotične sanje. Glede na to, da se ne dogaja nobena fizična stimulacija, še vedno lahko pride do povečanega pretoka krvi v genitalijah med »seksi sanjami«. Povečanje pretoka pa posledično pomeni tudi možnost za doseg orgazma.

      Ženski orgazem traja tudi do trikrat dlje od moškega.

Še nekaj, kjer smo ženske v določeni prednosti. Tipični ženski orgazem lahko traja tudi 20 sekund, kar pomeni več kot trikrat dlje užitka, v primerjavi z moškimi in njihovem doživljanju vrhunca. Moškim je medtem namenjeno približno 6 sekund užitka. Poleg dolžine trajanja, pa ženska lahko za razliko od  moškega, doživi več zaporednih vrhuncev, kar je še dodatna prednost.

      Na koga ali kaj pomislite med samozadovoljevanjem?

To vprašanje velja za oba spola in na vprašanje si odgovorite pri sebi. Pri tem pa bodite iskreni, ker vas iskrenost popolnoma nič ne stane. Svetovno znano podjetje, ki ima na trgu široko paleto spolnih igračk je prišlo do spoznanja, da največ moških (samskih ali ne) med samozadovoljevanjem največkrat pomisli na svetovne zvezde, kot so Jennifer Lawrence, Taylor Swift, Kim Kardashian in tudi Kylie Jenner.  Pri ženskah so se med najpogostejšimi odgovori našli Brad Pitt, Johnny Deep, Chris Hemsworth, Tom Cruise in Chris Pratt. Le nekaj odstotkov žensk je priznalo, da si ne naslikajo slike drugega moškega, temveč vidijo le partnerja.

Presenetljivo (in nekoliko zaskrbljujoče) je dejstvo, da velik del oseb, ki so v razmerju oziroma poročeni, niti ne pomisli na svojega partnerja ...

      Klitoris je v resnici mali penis.

Vemo, da je telo pri vseh ljudeh sestavljeno enako, odvisno je le število posameznih hormonov, ki določajo razvoj in s tem posledično spol. Takoj ko se testosteron sprosti v moškem zarodku, tkivo preraste v penis. V nasprotnem primeru pa to tkivo tvori klitoris. Če dobro pomislimo, je podobnost bolj očitna, kot si mislimo. Tako penis kot konica klitorisa sta super občutljiva in tudi delujeta na podoben način – ko se ženska vzburi, se klitoris poveča in napolni s krvjo. Pri moškem je zgodba identična. Klitoris se tako razvije iz popolnoma enakega tkiva kot penis.

      Žalost po koncu seksa je resnična.

Ste se že znašli v situaciji, ki ste imeli izvrsten spolni odnos, po koncu pa so vas preplavila čustva? V kolikor je odgovor pritrdilen, vam bodo naslednje vrstice v neznansko pomoč. Žalost po seksu niti ni tako redek pojav, kot sprva mislimo. V resnici je pojav pogost, strokovnjaki pa so to stanje poimenovali tudi postkotialna disforija (PCD).

Za to vrsto razpoloženja so značilni močni občutki žalosti (lahko tudi jeze) in stiske po seksu, ki je vse skupaj povezano tudi z doživljanjem orgazma (vrtiljak čustev, ki ga ženske z lahkoto obvladamo). Do PCD-ja pa lahko pride tudi med samozadovoljevanjem, vendar točnih dokazov za to še ni. Vse kaže na to, da obstaja povezava med naraščanjem števila določenih hormonov. Niso pa izključene niti pretekle izkušnje s spolnimi odnosi, ki lahko vodijo tudi do travme, ki je nastala kot posledica lahko tudi spolnega nasilja. V primeru, da ste se v tej točki našli, vam predlagam pogovor s partnerjem, ki je lahko tudi vaš najboljši terapevt.

      Močan vonj naredi človeka bolj orgazmičnega.

Obstajajo dokazi o tem, da so ljudje z bolj izrazitim zaznavanjem vonja, tudi izvrstni na spolnem področju. Pri ženskah z bolj izrazitim vonjem lahko pride do večjega števila orgazmov, kot pri tistih, katere so imele nekoliko manj izrazit občutek za vonj. Vendar pa brez skrbi, voh ni nujno povezan s spolno željo oziroma samo zmogljivostjo v spalnici. Obstaja pa povezava med izrazitim vohom in prijetnejšo spolnostjo ter povečanim številom orgazmov. Po domače bi lahko rekla, da telesni vonji (znoj, vaginalne tekočine in podobno) izboljšujejo spolne izkušnje.

      Že glas bo dovolj, da podžgeš partnerja.

Da ženska lahko obrne moškega, ko se sam tega niti ne zaveda, ni vedno enostavno in uspešno. Vendar pa obstaja šibka točka, za katere vam vaš partner ne bo povedal. Ženske lahko že samo z rahlo spremembo glasu, moškega totalno obnorimo. Nekoliko bolj globok glas je lahko izvrstno skrivno orožje. Zakaj? Ta višina glasu je za moške privlačna ne zato, ker bi imeli radi ženske z nizkim glasom, temveč iz drugih razlogov. Ko ženske spustimo glas, s tem podzavestno sporočimo, da nas oseba zanima. To je zagotovo namig, ki bi lahko koristil marsikomu – če le znate brati namige.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice