Vaginalne kroglice za Keglove vaje

Nasveti in ideje, Erotične igračke

V kolikor ste si morda (pozorno) ogledali film Fifty Shades of Darker, potem se skoraj zagotovo spomnite Anastasiinih besed »tega mi ne moreš dati v zadnjico«, ko je zagledala Christianov nabor vaginalnih kroglic. In res, ni ji jih vstavil v zadnjico, temveč nožnico. Prav zaradi filma, so vaginalne kroglice postale še bolj populane spolne igračke. Mnogo ljudi je namreč začelo na novo raziskovati različne intimne načine uporabe. Če si filma morda še niste ogledali, imate sedaj idealno priložnost, da dobite dodatne ideje, kako si popestriti spolne užitke.

Vaginalne kroglice se že več stoletij uporabljajo, za krepitev mišic nožnice in medeničnega dna. Majhne in utežene kroglice so na trgu na voljo v več različnih velikostih, ki vam pomagajo pri sklepanju in sproščanju različnih mišic. Bolj kot za krepitve mišic, pa so vaginalne kroglice znane po tem, da povečujejo spolno zadovoljstvo, zato jim z drugimi besedami pravimo tudi orgazmične kroglice, venerine kroglice, ljubezenske kroglice in verjetno imajo še kakšno ime.

Če razmišljate in se sprašujete, kje in kako začeti z uporabo, so v nadaljevanju navedeni razni nasveti, ki vam bodo olajšali odločitev pri nakupu. Prvo, kar se je dobro zavedati je to, da ne smete pretiravati. Kajti lahko pride do različnih bolečin in nelagodja. Zato uporabljajte primerne kroglice – četudi se vam na prvi pogled zdijo premajhne. Torej najlažji način za zmanjšanje tveganja je, da zagotovite, da uporabljate pravilno velikost, težo in tehniko.

Uporaba

Higiena je na prvem mestu in nič drugače ni pri spolnosti. Zato si roke temeljito umijte z antibakterijskim milom, prav tako pa z milom in toplo vodo operite tudi vaginalne kroglice, ki jih na koncu osušite v čisti brisači. Pri roki imejte tudi lubrikant na vodni osnovi in nikar ne varčujte z njim – na kroglice ga dobro vtrite, saj bo na ta način vstavljanje bistveno lažje.  

Kako jih vstaviti?

  1. Poiščete udoben položaj. Za začetek je morda najbolje široki orel.
  2. Počasi in vztrajno vstavite prvo kroglico. Kroglice so običajno med seboj povezane z majhnim koščkom vrvice ali plastike, zato zdrsnite takoj v vagino.
  3. Ko je vrvica privita, rahlo začnite vstaviti drugo kroglico v nožnico.
  4. Kroglice potisnite v nožnico, kot vam ustreza. Če se kroglice odstranjujejo s pomočjo vrvice ali zanke, je priporočljivo, da le-te visijo zunaj vagine. Prepričajte se, da ni katera slučajno zataknjena z ostalimi kroglicami.

Kako jih odstraniti?

Vaginalne kroglice lahko pustite v sebi do šest ur – odvisno od načina uporabe in vaše kemije telesa. V kolikor imate vaginalne kroglice z odstranjevalno zanko, odstranite po sledečem postopku in se na ta način izognite morebitnim nepotrebno nastalim težavam. 

Lezite v udoben položaj in dodajte nekaj lubrikanta. Nato pa počasi povlecite vrvico za odstranjevanje, dokler ne drsijo ven. 

V kolikor so vaše kroglice ločene, morate stati z nogami nekoliko širše od razdalje kolkov in kolena rahlo upognite, dokler ne boste v udobnem počepu. Nato stisnite vaginalne mišice, da jih potisnete ven, podobno kot s kako drugo seks igračko oziroma tamponom. V primeru, da jih ne morete takoj odstraniti, ne skrbite. Na silo ne gre nič. 

Čiščenje in shranjevanje

Ohranjanje čistih spolnih pripomočkov je ključnega pomena. Če jih ne očistite in shranite pravilno, lahko v vagino vnesejo bakterije, ki bi lahko pripeljale do okužbe. Tega si ne želite, kajne? Zato jih po končani uporabi jih temeljito očistite z antibakterijskim milom za roke. Operite jih v topli milnici in nato pod vodo, da izperete morebitne odvečne ostanke. Posušite jih s čisto brisačo. Morda jih pustite, da se posušijo uro ali dve, da se popolnoma posušijo, preden jih odložite. Ko se posušijo, jih shranite v škatli.

Nekaj idej za partnersko igro

Če želite povečati svojo občutljivost med vaginalnim seksom, vam lahko vaginalne kroglice pomagajo pri segrevanju ozračja in priprave vzdušja za nadaljevanje užitke. Lahko si jih vstavite, preden se odpravite na zmenek, ali zgolj kot del intenzivne predigre. Dlje kot bodo kroglice v vas, bolj boste vzburjeni in več kot pripravljeni, ko bo sledil vrhunec večera. 

Prepričajte se, da izvlečete kroglice, preden partner zdrsne v vas. Vaginalne kroglice lahko tudi analni seks naredijo bolj prijeten. Analna penetracija lahko potisne kroglice proti vaši G-točki in pošilja intenzivne občutke po telesu. Čeprav se sliši mamljivo, vaginalnih kroglic nikoli ne smete vstaviti v anus. Niso narejene za namen in bi lahko povzročili nelagodje. Na tem mestu, je večja verjetnost, da se bodo zataknile. V ta namen so na voljo analne kroglice.

V spletni trgovini Privateplaytime.si, boste v široku ponudbi vaginalnih kroglic zasledili različne priznane znamke kroglic. Izbirate lahko med vaginalnimi kroglicami Fifty Shades Of Grey Jiggle Balls, Satisfyer set 1, Satisfyer set 2, Satisfyer set 3, Sex & Mischief, Luna II, Intense Plevit fit, Layla Peonia, Maia Do Balls, Ograsm Balls, Pretty Love Tighten Up I, Pretty Love Tighten Up II, Pretty Love Tighten Up III, Nalone Miu Miu, Layla Tulipano, komplet Fifty Shades Of Grey, Rosy Gold Ben Wa, Intense Kisha, FeelzToys FemmeFit, Lelo Luna, Lelo Luna Noir in Pretty Love Tighten Up.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice