Načela zasebnosti

Na podlagi aktivnosti na naši strani, personaliziramo vsebino strani tako, da ti skušamo najprej prikazati zate bolj zanimive vsebine in izdelke. S klikom na gumb "Razumem" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmeš uporabo piškotkov in uporabo zbranih podatkov za namene personalizacije in prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh. Personalizacijo in ciljano oglaševanje lahko kadarkoli izklopiš v nastavitvah zasebnosti.

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Politika zasebnosti

PRED UPORABO NAŠE SPLETNE STRANI www.gtocka.si PROSIMO SKRBNO PREBERITE TO POLITIKO ZASEBNOSTI IN NAS V PRIMERU VPRAŠANJ ALI PRIPOMB KONTAKTIRAJTE.

Uvodna določila:

1.Ta dokument (»Politika Zasebnosti«), ki skladno s 13. členom UREDBE (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov; »GDPR«) ureja informiranje posameznika o obdelavi njegovih osebnih podatkov med brskanjem po naši spletni strani www.gtocka.si (»Spletna Stran«) pojasnjuje, katere osebne podatke bomo obdelovali pri uporabi naše Spletne Strani, za kateri namen, kako jih bomo hranili in varovali.

2.Za to, da lahko uporabljate Spletno Stran, nam morate zaupati nekaj vaših osebnih podatkov (»Podatki«) v obdelavo. Pri tem se pa zavezujemo, da vas bomo ob vsaki spremembi namena obdelave Podatkov nemudoma obvestili in od vas pridobili novo soglasje (če bo to potrebno), še preden pričnemo z obdelavo Podatkov s spremenjenim namenom.

3.V tem dokumentu bomo pojasnili, kako pridobimo Podatke, kako jih uporabljamo in shranjujemo, in kaj se z njimi zgodi, ko uporabljate Spletno Stran, vključno s Podatki, ki nam jih posredujete, ko se naročite na naše novice, kupite naš produkt ali se udeležite naše nagradne igre. Prav tako bomo predstavili pravice, ki jih imate kot posameznik v zvezi z varstvom svojih Podatkov.

To Politiko Zasebnosti bomo v prihodnosti posodobili, in jo posodobljeno objavili na Spletni Strani. Kadar bodo spremembe takšne, da bi bilo pravno pravilno, da vas o njih neposredno obvestimo, bomo uporabili druge kanale komunikacije in vas poskusili pred uveljavitvijo takšnih sprememb, o slednjih neposredno obvestiti.

Podatki o upravljavcu

Upravljavec

Ta Politika Zasebnosti se nanaša na Spletno Stran, ki jo trenutno pregledujete, in vse ponujene Storitve. Mi, podjetje PERVISIO, razvoj poslovnih idej, d.o.o. (»mi«, »nas« ali »naš«), smo registrirani v Sloveniji, z matično številko: 6950736000, s poslovnim naslovom Vnanje Gorice 64, 1351 Brezovica pri Ljubljani in davčno številko SI 21710783 smo lastnik Spletne Strani, upravljavec Podatkov in odgovorni za vaše Podatke.

Kontaktni podatki upravitelja

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi s to Politiko Zasebnosti ali uresničevanjem vaših pravic, smo dosegljivi na naslednjih kontaktih:

 • Firma: PERVISIO, razvoj poslovnih idej, d.o.o.
 • Elektronski naslov: [email protected]
 • Telefonska številka: 01 / 828 09 80
 • Poštni naslov: Vnanje Gorice 64, 1351 Brezovica pri Ljubljani

Kontaktni podatki nadzornega organa

Pravico imate, da se v zvezi s potencialno kršitvijo vaših pravic kadarkoli pritožite na Informacijskega pooblaščenca na spodnje kontakte:

 • Naziv: Informacijski pooblaščenec
 • Poštni naslov: Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana
 • Telefonska številka: 01 230 97 30
 • Elektronski naslov: [email protected]
 • Spletna stran: www.ip-rs.si

Kaj ureja ta Politika Zasebnosti

Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke. Vaše Podatke zbiramo in obdelujemo zato, da vam omogočimo čim boljšo izkušnjo pri brskanju po naši Spletni strani ter za izvajanje storitev preko naše Spletne Strani, po katerih povprašujete. Ta Politika Zasebnosti določa vrednote našega podjetja: transparentnost, dostopnost, razumnost in uporabnost in je skladna z drugimi pravnimi akti. Z uporabo Spletne Strani se strinjate z določbami te Politike Zasebnosti.

Zaprisega k spoštovanju in varovanju vaših osebnih podatkov. Spoštujemo vašo pravico do zasebnosti in bomo Podatke obdelovali le v skladu z relevantno zakonodajo v EU in to Politiko Zasebnosti.

Vrste zbranih podatkov

Med vrste Podatkov, ki jih zbira ta Spletna Stran, sama ali preko tretjih oseb, sodijo:

 • Identifikacijski Podatki vključujejo osebno ime, priimek.
 • Kontaktni Podatki vključujejo elektronski naslov, poštni (dostavni) naslov, naslov za pošiljanje računa, telefonska številka.
 • Finančni Podatki vključujejo podatke o bančnem računu in podrobnosti o plačilni oziroma kreditni kartici.
 • Transakcijski Podatki vključujejo podatke o plačilih in ostalih podrobnostih glede kupljenega blaga ali storitev.
 • Tehnični Podatki vključujejo naslov internetnega protokola (IP), vaše prijavne podatke, vrsto in različico brskalnika, nastavitev in lokacijo časovnega pasu, vrste in različice vtičnikov brskalnika, operacijski sistem in platforma ter drugo tehnologijo v napravah, s katerimi dostopate do te Spletne Strani.
 • Podatki o uporabi vključujejo informacije o tem, kako uporabljate našo Spletno Stran, izdelke in storitve.
 • Podatki o profilu vključujejo vaše uporabniško ime in geslo, vaše nakupe ali naročila, vaše interese, želje, povratne informacije in odgovore na anketo.
 • Podatki o trženju in komuniciranju vključujejo vaše želje glede prejemanja naših trženjskih sporočil in trženjskih sporočil naših partnerjev ter vaše komunikacijske nastavitve.
 • Posebne kategorije (vrste) Podatkov vključujejo podatke o vašem spolnem življenju, kolikor ga je mogoče razbrati iz vašega obnašanja na Spletni Strani in (oddanih) naročil, želja, interesov, odgovorov na ankete ipd.

Če nam ne zagotovite Podatkov. Kadar moramo Podatke zbirati po zakonu ali v skladu s pogodbo, ki jo imamo z Vami, in če teh Podatkov ne zagotovite na zahtevo, morda ne bomo mogli izpolniti pogodbe, ki jo imamo ali poskušamo skleniti z vami (na primer za zagotavljanje storitev ali prodajo izdelkov). V tem primeru bomo morda morali prenehati z nudenjem storitev oziroma prodajo izdelkov, vendar vas bomo takrat o tem obvestili.

Ne zbiramo, ne uporabljamo in ne delimo agregiranih podatkov, kot so statistični ali demografski podatki, za kakršen koli namen. Agregirani podatki bi lahko izhajali iz vaših Podatkov, vendar se po zakonu ne štejejo za osebne podatke, saj ti podatki ne bodo neposredno ali posredno razkrili vaše identitete. Vaše Podatke o uporabi lahko na primer združimo, da izračunamo odstotek uporabnikov, ki dostopajo do določene funkcije Spletne Strani. Če pa združene podatke združimo ali povežemo z vašimi Podatki, tako da vas lahko neposredno ali posredno identificirajo, združene podatke obravnavamo kot osebne podatke, ki se bodo uporabljali v skladu s to Politiko Zasebnosti.

O vas ne zbiramo nobenih posebnih kategorij Podatkov (to vključuje podrobnosti o vaši rasi ali etnični pripadnosti, verskih ali filozofskih prepričanjih, spolnem življenju, spolni usmerjenosti, političnih mnenjih, članstvu v sindikatu, podatke o vašem zdravju ter genetske in biometrične podatke ), razen podatkov o vašem spolnem življenju, kolikor ga je mogoče razbrati iz vašega obnašanja na Spletni Strani in (oddanih) naročil, želja, interesov, odgovorov na ankete ipd. Prav tako ne zbiramo nobenih informacij o kazenskih obsodbah in kaznivih dejanjih.

Način zbiranja podatkov

Za zbiranje Podatkov od in o vas uporabljamo različne načine, vključno z:

Neposredne interakcije. Vaše Podatke nam lahko posredujete z izpolnjevanjem obrazcev ali preko komunikacije z nami po e-pošti, telefonu, obiskom v fizični trgovini ali kako drugače. Sem sodijo Podatki, ki jih navedete, kadar:

 • se odločite za naročilo oziroma nakup naših izdelkov ali storitev;
 • ustvarite račun na naši Spletni Strani;
 • se prijavite na naše novice ali trženjska sporočila;
 • sodelujete v anketi, izpolnite obrazce; ali
 • nam pošljete povratne informacije ali nas kontaktirate.

Avtomatizirane tehnologije ali interakcije. Med interakcijo z našo Spletno Stranjo bomo samodejno zbirali Tehnične Podatke o vaši opremi, brskalnikih in vzorcih. Te Podatke zbiramo s pomočjo piškotkov in drugih podobnih tehnologij. Več o tem si lahko preberete v naslednjem poglavju (Piškotki).

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki vsebuje zaporedje črk in številk, ki se shrani na vašem računalniku ali drugi napravi, ko se spletna stran naloži v brskalniku. Njihova uporaba je izjemno pogosta, saj si zapomnijo vas in vaše želje/preference, s tem pa je vaša uporabniška izkušnja boljša in lahko hitreje in lažje opravljate nakupe izdelkov ali naročate storitve na naši Spletni strani.

Piškotki obiskovalcem nudijo dosledno in učinkovito uporabniško izkušnjo, hkrati pa skrbijo za delovanje osnovnih funkcij, kot sta možnost registracije uporabnikov in shranjevanje prijavnih podatkov (možnost »ostani prijavljen«). Piškotke lahko nastavi ponudnik, katerega stran obiskujete (»lastni piškotki«), ali pa tretje osebe, kot na primer tiste, ki na spletno stran dodajajo vsebine, ali pa na spletni strani skrbijo za oglaševanje in analitiko (»piškotki tretjih oseb«).

V spodnji razpredelnici so navedene vrste piškotkov, ki jih uporabljamo in njihov namen:

Ime piškotkaNamenČas piškotka
AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid Omogoča analizo prodaje, statistiko ogleda strani in ponovno targetiranje uporabnikov. 90 dni
Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate Za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov. Ne poteče
Google Analytics - utma Omogoča statistiko ogledov strani. 2 leti
Google Analytics- utmb Omogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran. 30 min
Google Analytics - utmc Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani. Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics - utmz Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov. 6 mesecev
Google Analytics - utmv Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani. 2 leti
Google Analytics - ga Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje. 6 mesecev
Google Analytics - cid Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje 6 mesecev
Twitter - pid Za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij. 2 leti
Onesignal - _OneSignal_session Omogoča storitev direktnih sporočil Ne poteče

Odstranjevanje piškotkov iz vaše naprave. Vse piškotke, ki so že na vaši napravi, lahko izbrišete tako, da počistite zgodovino brskanja v brskalniku. S tem boste odstranili vse piškotke z vseh spletnih mest, ki ste jih obiskali. Na ta način lahko izgubite tudi nekatere shranjene podatke (npr. shranjene podatke za prijavo, nastavitve spletnega mesta).

Zavrnitev piškotkov. Lahko zavrnete ali blokirate vse ali določene vrste piškotkov, ki jih nastavi naša Spletno stran, tako da spremenite nastavitve piškotkov v svojem brskalniku. Upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če torej ne želite, da se piškotki uporabljajo, boste morda morali piškotke aktivno izbrisati ali blokirati. Če zavrnete uporabo piškotkov, boste še vedno lahko obiskali našo Spletno stran, vendar nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Preberite, kako lahko urejate piškotke v najbolj pogosto uporabljenih brskalnikih:

Pravne podlage

Podatke, ki se nanašajo na vas, lahko obdelujemo, če velja eno od naslednjega:

 • z obdelavo v enega ali več določenih namenov obdelave soglašate;
 • obdelava Podatkov je potrebna za izvajanje pogodbe z vami in/ali za izpolnjevanje katerekoli (pred)pogodbene obveznosti;
 • obdelava je potrebna za izpolnitev naše zakonske obveznosti;
 • obdelava je povezana z nalogo, ki se izvaja v javnem interesu ali pri izvajanju uradnih pooblastil, ki so nam dodeljena;
 • obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo mi ali tretja oseba.

Primarno se ne zanašamo na privolitev kot pravno podlago za obdelavo vaših Podatkov, čeprav bomo vaše soglasje pridobili, preden vam pošljemo sporočila neposrednega trženja tretjih oseb po e-pošti ali besedilnem sporočilu. Imate pravico, da kadar koli prekličete soglasje za trženje, tako da nas kontaktirate.

V vsakem primeru vam bomo z veseljem pomagali razjasniti posebno pravno podlago, ki velja za obdelavo, in zlasti, ali je obdelava Podatkov zakonska ali pogodbena zahteva ali zahteva za sklenitev pogodbe.

Lokacija obdelave

Podatki se obdelujejo v naših pisarnah in kjer koli drugje, kjer se nahajajo partnerji, ki sodelujejo pri obdelavi. Glede na vašo lokacijo lahko prenos podatkov vključuje prenos Podatkov v tujo državo. Če želite izvedeti več o kraju obdelave takih prenesenih podatkov, si lahko ogledate razdelek s podrobnostmi o obdelavi Podatkov.

Namen obdelave

Podatki, ki se nanašajo na vas, se zbirajo, da vam omogočijo uporabo Splete Strani, nam pa zagotavljanje storitev, izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, odzivanje na zahteve za uveljavljanje vaših pravic, zaščito naših pravic in interesov (ali interesov naših uporabnikov ali tretjih oseb), odkrivanje kakršne koli zlonamerne ali goljufive dejavnosti, pa tudi naslednje:

 • registracija in verifikacija,
 • povpraševanje in nakup izdelkov;
 • povpraševanje in izvajanje storitev,
 • (poslovna) komunikacija;
 • izvajanje anket in raziskav;
 • analitika;
 • oglaševanje, vključno s posredovanjem tržnih obvestil.

Vaše Podatke bomo uporabljali samo za namene, za katere smo jih zbrali, razen če utemeljeno menimo, da jih moramo uporabiti iz drugega razloga in da je ta razlog združljiv s prvotnim namenom. Če želite dobiti pojasnilo, kako je obdelava za nov namen združljiva s prvotnim namenom, nas prosimo kontaktirajte. Če bomo morali vaše Podatke uporabiti za nepovezan namen, vas bomo o tem obvestili in vam pojasnili pravno podlago, ki nam to omogoča.

Posredovanje podatkov v tretje države

Podatkov ne posredujemo v tretje države.

Obdobje hrambe

Podatki se obdelujejo in hranijo toliko časa, kot zahteva namen, za katerega so bili zbrani:

 • Podatki, zbrani za namene, povezane z izvajanjem pogodbe med nami in vami, se hranijo, dokler takšna pogodba ni v celoti izpolnjena.
 • Podatki, zbrani za namene naših zakonitih interesov, se hranijo, dokler so potrebni za izpolnitev teh namenov. Konkretne informacije o zakonitih interesih, ki jih zasledujemo, lahko najdete v ustreznih oddelkih te Politike Zasebnosti ali če nas kontaktirate.
 • Podatke bomo morda lahko hranili dlje časa, kadar koli boste dali soglasje za takšno obdelavo, če takšno soglasje ne bo preklicano. Poleg tega bomo morda dolžni hraniti Podatke dlje časa, kadar bo to potrebno za izpolnitev zakonske obveznosti ali po odredbi organa.

Po izteku obdobja hrambe se Podatki nepovratno izbrišejo. Zato pravice do dostopa, pravice do izbrisa, pravice do popravka in pravice do prenosljivosti podatkov po preteku obdobja hrambe ni več mogoče uveljaviti.

Dovoljenja naprave za dostop do Podatkov

Glede na napravo, ki jo uporabljate za dostop do Spletne Strani, morate podeliti nekaj dovoljenj. Če želite spremeniti dovoljenja, jih boste morda morali spremeniti v nastavitvah naprave. Če prekličete dovoljenje, lahko to vpliva na normalno delovanje Spletne Strani.

Vaše pravice

V zvezi z vašimi Podatki, ki jih obdelujemo, imate sledeče pravice:

 • kadarkoli preklicati vašo privolitev/soglasje. Imate pravico do preklica privolitve, v kolikor ste dali privolitev v obdelavo Podatkov;
 • ugovarjati zoper obdelavo Podatkov. Pravico imate ugovarjati obdelavi Podatkov, če se obdelava izvaja na pravni podlagi, ki ni privolitev. Nadaljnje podrobnosti so na voljo v spodnjem poglavju;
 • dostopati do Vaših Podatkov. Pravico se imate seznaniti, ali obdelujemo Podatke, zahtevati razkritje v zvezi z nekaterimi vidiki obdelave in pridobiti kopijo Podatkov, ki so v obdelavi;
 • preveriti in zahtevati popravek. Pravico imate preveriti točnost svojih Podatkov in zahtevati njihovo posodobitev ali popravek;
 • omejiti obdelavo vaših Podatkov. V določenih okoliščinah imate pravico omejiti obdelavo vaših Podatkov. V tem primeru Podatkov ne bomo obdelovali za noben drug namen, kot za njihovo shranjevanje;
 • izbrisati ali kako drugače odstraniti Podatke. V določenih okoliščinah imate od nas pravico zahtevati izbris Podatkov;
 • prejeti svoje Podatke in jih prenesti drugemu upravljavcu. Pravico imate prejeti svoje Podatke v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki in, če je tehnično izvedljivo, do njihovega nemotenega posredovanja drugemu upravljavcu. Ta določba se uporablja pod pogojem, da se Podatki obdelujejo z avtomatiziranimi sredstvi in da obdelava temelji na vaši privolitvi, na pogodbi, katere stranka ste, ali na (pred)pogodbenih obveznostih.
 • vložiti pritožbo. Pravico se imate pritožiti pri pristojnem organu za varstvo podatkov – podatki o Informacijskem pooblaščencu se nahajajo na začetku te Politike Zasebnosti.

Kako uveljaviti vaše pravice? Vse zahteve za uveljavljanje vaših pravic lahko na nas posredujete preko kontaktnih podatkov, navedenih v tej Politiki Zasebnosti. Te zahteve je mogoče uveljaviti brezplačno, obravnavali pa jih bomo v čim krajšem času in vselej v roku enega meseca. Za več informacij uporabite naše kontaktne podatke, navedene na začetku te Politike Zasebnosti.

Dodatne informacije o zbiranju in obdelavi Podatkov

Zanesljivost. Odgovorni ste za varnostno kopiranje vseh pomembnih podatkov, shranjenih ali dostopnih prek te Spletne Strani, v svoj računalnik ali drugo napravo. Ne zagotavljamo ali jamčimo, da kakršna koli vsebina, ki jo lahko shranite ali dostopate prek Spletne Strani, ne bo nenamerno poškodovana, pokvarjena ali izgubljena.

Varnost. Z običajno skrbnostjo si bomo prizadevali za zaščito zaupnosti Podatkov. Kljub temu ne moremo biti odgovorni za kakršno koli izgubo ali razkritje Podatkov ali kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi nastala zaradi napak pri prenosu ali nepooblaščenih ali nezakonitih dejanj tretjih oseb ali vaše odločitve o razkritju Podatkov. Noben sistem ne more biti stoodstotno varen in kljub našim prizadevanjem vedno obstaja nevarnost nepooblaščenega dostopa do Vaših Podatkov. Z uporabo te Spletne Strani prevzemate to tveganje.

Pravni postopek. Vaše Podatke lahko uporabimo v pravne namene na sodišču ali v postopkih, ki vodijo do morebitnih sodnih postopkov zaradi nepravilne uporabe te Spletne Strani ali z njo povezanih storitev. Izjavljate, da se zavedate, da bomo morda morali na zahtevo javnih organov razkriti Podatke.

Dodatne informacije o vaših Podatkih. Poleg informacij v tej Politiki Zasebnosti vam lahko ta Spletna Stran na zahtevo zagotovi tudi dodatne in kontekstualne informacije v zvezi s posameznimi storitvami ali zbiranjem in obdelavo Podatkov.

Informacije, ki niso vsebovane v tej Politiki Zasebnosti. Več podrobnosti o zbiranju ali obdelavi Podatkov lahko kadar koli zahtevate od nas. Prosimo, glejte kontaktne podatke na začetku te Politike Zasebnosti.

Kako se obravnavajo zahteve »Ne sledi«. Ta Spletna Stran ne podpira zahtev »Ne sledi«. Če želite ugotoviti, ali katera od neodvisnih storitev, ki jih uporablja, upošteva zahteve »Ne sledi«, prosimo preberite njihove Politike Zasebnosti.

Spremembe te Politike Zasebnosti. Pridržujemo si pravico do sprememb te Politike Zasebnosti kadar koli tako, da vas obvestimo na tej Spletni Strani in kolikor je mogoče znotraj te nje in / ali - kolikor je to tehnično in pravno izvedljivo - vam pošljemo obvestilo prek kontaktnih podatkov, ki so nam na voljo. Priporočljivo je, da to Spletno Stran pogosto preverite, in upoštevate datum zadnje spremembe, ki je naveden na dnu. Če spremembe vplivajo na dejavnosti obdelave, ki se izvajajo na podlagi vaše privolitve, bomo od vas pridobili novo privolitev, v kolikor je to potrebno.

Pravno obvestilo. Ta Politika Zasebnosti temelji na podlagi določb več zakonodaj, vključno s čl. 13/14 Uredbe (EU) 2016/679 (Splošna uredba o varstvu podatkov; »GDPR«). Ta Politika Zasebnosti se nanaša izključno na to Spletno Stran, če ni v njej določeno drugače.

Reševanje sporov. Vse spore, ki nastanejo v zvezi s to Politiko Zasebnosti, bosta udeleženca poskusila najprej rešiti na miren in prijateljski način, v kolikor pa to ne bo mogoče, pa bodo spore reševala sodišča v Sloveniji z uporabo slovenskega prava.

Datum zadnje spremembe: 1. 12. 2022