Kako do daljših spolnih užitkov

Nasveti in ideje

Glede na hiter tempo življenja, vse pogosteje pride do tega, da želimo stvari v dnevu opraviti kar se da hitro, saj se bojimo, da nam bo na koncu zmanjkalo časa za vse. S tem ni nič narobe, dokler časa ne jemljemo tistim stvarem, ki ga še kako potrebujejo – medsebojnim odnosom in posledično tudi spolnosti. V tem primeru je super, če smo si sposobni vzeti več časa, kot dejansko načrtujemo oziroma mislimo, da ga imamo. V nadaljevanju bo predstavljenih nekaj načinov, s katerimi boste povsem neočitno podaljšali čas užitka, vaša boljša polovica pa ne bo niti posumila v kakršnokoli izvajanje trikov.

Nekateri spolni strokovnjaki sicer pišejo o tem, da naj bi idealni seks trajal med 7 in 13 minut. V kolikor pa s partnerjem izvajate izključno le vaginalni spolni odnos, pa nekje med 3 in 7 minut. Vendar te številke so tu popolnoma odveč in si zapomnite naslednje – pomembna je kvaliteta in ne kvantiteta! V trenutku, ko vidite iskren nasmeh in še bolj iskreno srečo v očeh partnerja, ste cilj dosegli. Ne glede na minute!!

Prvo pomembno zavedanje je, da seks ne pomeni zgolj penetracije. Že res, da je od vsakega posameznika posebej odvisna definicija spolnosti, pa vendar to zajema tudi predigro, poljube in masažo. Ogrevanje vama poveča možnost za doseg orgazma in v kolikor je en od vaju doživel vrhunec, še ne pomeni, da je popolnoma konec.

Mnogokrat se zgodi, da se moški trudi zadržati erekcijo zgolj zaradi tega »kaj bo draga rekla?«. V takih primerih so moški že tako vznemirjeni, da le težko preprečijo še dodatno zadrževanje. Razlika je v tem, da v času zadrževanja erekcije ne uživa tako, kot bi lahko. In brez skrbi, ženske opazimo razliko, ko vas nekaj muči. V primeru ko si zares želite zadržati erekcijo, potem dalj časa vztrajajte pri postopni vzburjenosti. Vaša draga ne bo takoj prebrala dejanskega namena, ne skrbite.

Obroček za penis je lahko en od pripomočkov, s katerim si pomagate pridobiti kakšno minutko ali dve. Obroček deluje namreč tako, da omeji pretok krvi v konico penisa, kar pripomore do močnejše erekcije. Bi bilo za poskusit, kajne?

Ena od pomembnih lastnosti spolnosti je tudi pozornost. V kolikor se boste osredotočili na kontrolirano dihanje, bo to lahko dosti pripomoglo k počasnejšemu izlivu. Pozornost lahko začnete vaditi izven spalnice. Na primer se med kosilom osredotočite na okuse in pri tem ignorirate moteče dejavnike. S tem sem mislila telefon in nikakor ne vaše boljše polovice (če je morda kdo pomislil na to).

Z osredotočanjem na partnerjevo zadovoljstvo boste zmanjšali svoj pritisk. V kolikor postane situacija izredno napeta in imate občitek, da penis ne bo več dolgo zmožen zadrževati erekcije, potem enostavno naredite korak nazaj in se osredotočite na partnerja. Kadar ste izredno blizu orgazma, se za nekaj trenutkov ustavite, zadihajte in začnite znova (približno tako, kot trening s seksualnimi intervali). Potem bo vzburjenje znova naraslo, vi pa ste pridobili nekaj časa.

V kolikor sta mnenja, da se soočata s prehitrim zaključkom, ob tem pa vesta, da to ni povezano z zdravstvenimi težavami, potem je tu preprosta rešitev, ki se ji reče pogostejše izvajanje spolnih odnosov. Pri nekaterih gre lahko za pomanjkanje spolne vzdržljivosti. In kaj je lažje od tega, da na urnik večernih obveznosti dodata nekoliko pogostejšo vajo vzdržljivosti, pri tem pa še neznansko uživata?

Če sta morda kdaj razmišljala o spolnih igračkah, vama bo to pri podaljševanju spolnih igric lahko prišlo še kako prav. Morda se sliši to kot nekakšna goljufija, pa vendar ni uporaba spolnih igračk popolnoma nič sporna. V kolikor vaš dragi ne zadrži dovolj dolgo, potem mu nekoliko pomagajte. Počakajte da je tik pred vrhuncem in mu nato dovolite, da uporabi vibrator. Ko sta oba tik pred ciljno črto, naj sam nadaljuje tam, kjer je ostal. Pred tem pa le preverita, če so baterije polne, za vsak slučaj.

Ko sem že omenila čas in predigro ... zakaj ne bi enkat poskusila nekoliko več časa posvetiti temu? Že res, da bo morda seks nekoliko krajši, toda ves čas, ki ga bosta porabila, da se ogrejeta bo v celoti podaljšala vajino seksualno seanso in poskrbela, da bosta oba zadovoljna.

Kje piše, da mora biti seks omejen le na eno ponovitev in ne recimo na dve? Vemo, da se le nekaj minut po prvem izlivu stvari ponovno postavijo na svoje mesto. Mnogi moški so med drugo erekcijo manj občutljivi. V kolikor vas ne moti teh nekaj minut, se vrnite nazaj na predigro in ko je vaš korenjak pripravljen, sem prepričana da vas v drugi ponovitvi čaka še dosti več užitka.

Novosti so vidne na vsakem koraku in tako je tudi pri spolnosti. V postelji tako poskusita nekaj povsem novega in nenavadnega. V razmerjih, kjer si že več let delite spolne užitke z istim partnerjem, se lahko zgodi da s časoma vse skupaj pripelje do rutine. To pa podzavestno vpliva na čas vajinega spolnega odnosa – telo pričakuje izliv in le-ta se tudi zgodi. Novi položaji (prav tej temi sem posvetila tudi nekoliko daljši zapis) vama lahko pomagajo do daljšega spolnega užitka, saj telo ne bo vedelo, kdaj pričakovati kaj novega.

Stisk dna penisa lahko storite z roko ali pomočjo obročka za penis. S tem se bo moškemu izliv dobesedno onemogočil. Pri tem pazite, da nabreklega penisa ne prepogibate na pol. Ne vem kaj bi sledilo v tem primeru, vi pa tudi verjetno ne želite vedeti. Pomembno je le, da ga trdno primete in to je vse.

No, da ne boste vedno le moški tisti, ki potrebujete nekaj trikov za zadrževanje orgazma. Tudi ženske lahko kaj naredimo. V našem primeru je pomembno, da se morda začnemo ukvarjati z jogo, pilatesom ali izvajati keglove vaje. Vse te vaje so namreč odlične za krepitev mišic medeničnega dna, ki človeku pomagajo pri nadzorovanju penisa. Zanimivo, kajne?

Pri vsem tem pa nikakor ne pozabita na vajino lastno zdravje. Morda bo na čase vaš dragi pomislil na obisk zdravnika. In ko je prezgodnja ejakulacija resno vprašanje, ki vpliva na vajin spolni užitek, potem je morda vredno iti na posvet k nekomu, ki vam lahko pomaga. V primeru, ko ne najdejo težav, vam še vedno lahko pomaga modra tabletka.

V spletni trgovini Gtocka vam lahko priskočimo na pomoč pri prav vsakem od zgoraj naštetih korakov. Na voljo so vam različne spolne igračke, vibratorji in tudi dildi. Prav tako različni obročki za penis in modre tabletke. V kolikor niste ravno pristaši tabletk, lahko uporabite alternativo v raznih gelih in kremah za povečanje penisa in s tem večje otrdelosti in boljše erekcije.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice